3 tips på hur du hittar bästa webbhotellet

En sak som alla webbhotell har gemensamt är att alla någon gång har tekniska problem, vissa mer än andra. Men så är det med allt, man kan inte alltid vara bäst. Det räcker med att kolla på ens egna vardag, inget går exakt som man har tänkt sig, men man klarar sig ändå ur det. Det är precis lika dant med webbhotell, problem uppstår men löses oftast väldigt snabbt.

Jag vet inte hur man ska jämföra dagens webbhotell då det är väldigt svårt att hålla koll på vilket som är bra, respektive dåligt. Därför tänker jag inte nämna vilket som är bäst eller sämst på denna sidan för dig idag. Jag utnämner det till http://www.webbhotelllista.se/webbhotell/ istället som listar 8 webbhotell av flera hundra som det finns i Sverige.

I listan återfinns bra webbhotell som City Network, one.com, Oderland, Crystone, Binero, Loopia, FS data och Webbdo. Alla har sin charm på ett eller annat sätt.

Innehåll på webbhotell

Skulle jag ge 3 tips på vad ett bra webbhotell bör innehåll för att vara i framkanten skulle jag säga följande;

 1. Prestanda och tillgänglighet – Att ha en hemsida på ett segladdat webbhotell är ingen höjdare. Det medför att man förlorar besökare som inte orkar vänta på att en webbplats ska laddas. Likadant är det om webbhotellet i frågan har driftstörningar. Då nås inte en webbplats alls. Så denna punkten är väldigt viktig för mig personligen.
 2. Multifunktioner utan större begränsningar – Dem bästa webbhotellen i Sverige har olika kontrollpaneler. Det är inget konstigt med det, men vissa webbhotell begränsar användarfunktioner vilket jag inte är så glad över. Exempelvis kan man inte ha flera domännamn på samma konto på vissa. Andra tillåter inte att man ändrar namnservrar för ens domäner etc. Dessa begränsningarna är inget jag eftersträvar, jag vill ha mer frihet på det webbhotellet jag väljer. Därför försöker jag oftast välja webbhotell som har stöd för kontrollpanelen cPanel som är väldigt bra!
 3. Extra tillägg utan kostnad – Man märker när man går till ett webbhotell och se vad ett konto innehåller om dem erbjuder det där lilla extra. Vissa erbjuder mer än andra vilket jag faller för. Exempel på tillägg som erbjuds utan extra kostnad och som jag tycker väger tungt;- Mer PHP-minne för varje konto.- Domännamn ingår vid köp av webbhotell.
  – Automatisk installation av flera program.
  – Tillåtelse att koppla flera domännamn till samma konto.
  – Flera e-postadresser kan skapas för samma domännamn.
  – Backup av kontot ingår utan att tas från totala utrymmet som kontot tilldelas.
  – Möjlighet att utöka specifika saker på kontot utan att uppgradera till ett större.

Jag hoppas du fått lite vägledning för hur man hittar ett bra webbhotell. Besök gärna sidan över i artikeln som listar flera bra alternativ.