Dra nytta av kampanjer

Jag har i mer än 3 år följt dem svenska webbhotellen på Internet och jag kan säga dig en sak om detta. Det finns alltid webbhotell med kampanjer. Hittar du inte det direkt så kommer du garanterat att se det hos något annat företag som erbjuder detta som en tjänst.

Jag vet inte hur webbhotellsmarknaden är runt om i världen. Men i Sverige har den mer eller mindre tjocknat till. I grafen under ser du ett utkast från Google Trender där sökordet “webbhotell” har sökts historiskt sett.

Sökning på webbhotell sen 2004

Som du ser så började Google att spåra sökningen någon gång under 2004. Då var sökningar relaterade till webbhotell väldigt populärt. Idag ser det inte lika ljust ut. Detta medför att webbhotell i Sverige tvingas till drastiska åtgärder genom att erbjuda kampanjer för att fånga in nya kunder.

Exempel på kampanjer idag

Kampanjer vi kan se idag är exempelvis att City Network erbjuder nya kunder webbhotell från 10 kr / månad som normalt kostar 74 kr / månad. Webbhotellet Webbdo erbjuder en lite längre kostnad webbhotell med pris från 9 kr / månad där även ett domännamn ingår. Därefter kostar kontot 49 kr / månad.

Ett lite större företag som heter Crystone erbjuder även dem rabatt likt City Network med vältrimmat konto på hela 250 GB utrymme och upp till 5000 GB trafik. Webbhotell som är lite snålare just nu är Binero och Ipeer. Men de har fördelen att ligga bra till på Google för sökningar som rör webbhotell.

Tips för att spara pengar

Då webbhotell som just nu kör kampanjer erbjuder väldigt billiga webbhotell som näst intill kan klassas som gratis så kan man som konsument dra nytta av detta. Man kan spara pengar på att byta webbhotell istället för att betala fullpris på sitt nuvarande. Räknar man lite på det så kan man spara flera hundra om inte tusen för de som har dyra webbhotell.

Om man inte har väldigt stora databaser och webbplatser med mycket besökare tycker jag verkligen att man ska göra det. På våran startsida kan du läsa mer om hur man flyttar sin webbplats mellan olika webbhotell väldigt enkelt. Oavsett om man har en statisk- eller dynamisk webbplats.